Berichten over wonen

  1. Een nieuw thuis voor ouderen

    18 november 2019 by Joƫlle Gooijer-Medema

    Joelle Gooijer

    Het Malieveld wordt druk bevolkt deze weken. Leraren, boeren, jeugdzorgmedewerkers en bouwers willen gezien en gehoord worden in de vele crises die ons land bezighouden. Gekscherend maakte De Speld al een rooster voor het Malieveld voor 2020.

    Lees meer over "Een nieuw thuis voor ouderen"

    Tags:

  2. Vast op de woningmarkt

    20 oktober 2017 by Willeke de Jager

    Willeke de Jager - Meindertsma

    Ada (67) woont met haar man (71) in een etageflat in Amstel Noord. Ze zouden graag verhuizen, maar er is voor hen geen passende woning te vinden. ‘De keuze is tussen een klein hokje met één slaapkamer en een voor ons onbetaalbare woning. Dan kruipen we die trap wel op.’

    Lees meer over "Vast op de woningmarkt"

    Tags:

  3. Tijd voor een renovatie van het woonbeleid

    28 maart 2017 by Wouter Beekers, Willeke de Jager

    Willeke de Jager - Meindertsma

    In een nieuw kabinet komt er geen minister van wonen, als het aan Stef Blok ligt: ‘het woonbeleid is klaar’. Was het maar, stellen Wouter Beekers en Willeke de Jager: het is tijd voor een ingrijpende renovatie van het woonbeleid.

    Lees meer over "Tijd voor een renovatie van het woonbeleid"

    Tags:

  4. Laat de allerarmsten niet de rekening voor asielopvang betalen

    29 juni 2016 by Rinze Broekema

    rinze broekema.jpeg

    De allerarmsten ter wereld mogen niet de sluitpost zijn op de Nederlandse begroting, betoogt Rinze Broekema vandaag in Trouw. Nu wordt voor de opvang van asielzoekers geput uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

    Lees meer over "Laat de allerarmsten niet de rekening voor asielopvang betalen"

    Tags:

  5. Gun huurder corporatie die ook de buurt kent - opinie Trouw

    2 december 2014 by Wouter Beekers

    Wouter Beekers

    Vandaag bespreekt de Tweede Kamer het rapport van de parlementaire enquêtecommissie over woningcorporaties. Ze zijn 'ver van huis' geraakt, zegt ook Wouter Beekers in zijn opiniestuk dat vandaag in Trouw verschijnt. 'Maar pas op: wanneer corporaties hun hok niet meer uit mogen is de huurder de dupe.'

    Lees meer over "Gun huurder corporatie die ook de buurt kent - opinie Trouw"

    Tags:

  6. Hypotheekregels stellen collectief geheugen veilig - opinie RD

    27 november 2014 by Teunis Brand

    Teunis Brand recent vierkant

    De kritiek van werkgeversorganisaties op strengere hypotheekregels laat zien dat ze weinig hebben geleerd van de crisis, stelt Teunis Brand.

    Lees meer over "Hypotheekregels stellen collectief geheugen veilig - opinie RD"

    Tags:

  7. Materialen worden schaars - opinie NRC

    22 oktober 2014 by Eppo Bruins

    eppo bruins

    De discussie over duurzaamheid beperkt zich veelal tot de opwekking van ‘groene’ energie – zoals wel of geen windmolenparken (NRC, 6 okt). Die noodzakelijke omslag van fossiel naar niet fossiel zal echter pas plaatsvinden als het winnen van olie en gas niet meer economisch rendabel is.

    Lees meer over "Materialen worden schaars - opinie NRC"

    Tags:

  8. De kerk als wijkgebouw

    24 november 2005 by Ad Heystek

    Ad Heyste.jpg

    Christennetwerk GMV, het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie en Sensor houden morgen een congres om zich te bezinnen op de herziening van de Nederlandse verzorgingsstaat. Een van de medewerkers is Ad Heystek, diaconaal consulent van de Christelijke Gereformeerde Kerken: ,,Gemeenteleden en diakenen hebben verleerd voor de medeburgers in de samenleving te zorgen.''

    Het doorgaans gesloten kerkgebouw in de straat staat tegenwoordig geregeld open. Vroeger was dit alleen op zondag het geval en voor een oplettende waarnemer ook op een enkele avond in de week. Weliswaar betreft het deze keer niet de hoofddeur van het kerkgebouw die openstaat, maar een deur van het bijgebouw.

    Lees meer over "De kerk als wijkgebouw"

    Tags:

  9. Meer dan het pannetje soep

    22 november 2005 by Roel Kuiper

    Roel Kuiper

    Christennetwerk GMV, het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie en Sensor houden vrijdag een congres om zich te bezinnen op de herziening van de Nederlandse verzorgingsstaat. Congresvoorzitter Roel Kuiper: ,,Naast het pannetje soep moeten we elkaar meer hulp en zorg gaan geven.''

    In de auto tussen werk en huis luister ik doorgaans naar de radio. Is de televisie een spiegel van de samenleving, dan is de radio het klankbord. De reclameboodschappen maken dat wel duidelijk. Naast de mevrouw die een krant voor betrokken christenen aanprijst, zijn er tegenwoordig opvallend veel stemmen van verzekeraars en van de overheid. De datum van 1 januari nadert. Nederland krijgt dan te maken met een nieuw zorgstelsel, de levensloopregeling, de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. In 2006 volgt dan nog de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning.

    Lees meer over "Meer dan het pannetje soep"

    Tags:

  10. Werk voor ouderen, steun voor ouders

    12 februari 2005 by Dick Schinkelshoek

    dick schinkelshoek.jpg

    De ChristenUnie moet komen met een steviger financieel-economisch beleid. De vergrijzing en de huidige kenniseconomie vragen om meer aandacht voor het gezin en een hogere arbeidsparticipatie van vijftig-plussers. Dat zijn enkele conclusies uit het interview met prof. dr. A.L. (Lans) Bovenberg, hoogleraar algemene economie aan de Universiteit van Tilburg.

    Lees meer over "Werk voor ouderen, steun voor ouders"

    Tags:

  11. Integer ruimtegebruik

    14 juni 2003 by Erwin Meijboom

    Logo vierkant

    Nederland kent 16,2 miljoen inwoners, waarvan het overgrote deel in de stad woont. Deze stedelingen gebruiken echter veel meer ruimte dan binnen de stad beschikbaar is. Het gemiddelde ruimteverbruik van Nederlanders is 3,32 ha per persoon. Die ruimte is nodig om te wonen, voor voedselproductie, voor mobiliteit en bijvoorbeeld recreatie in bos en natuur. Dit betekent dat we ruim vijftien keer zoveel land gebruiken als we in Nederland ter beschikking hebben.

    Lees meer over "Integer ruimtegebruik"

    Tags: