Summer school

WI Summer School

Bezinning in de zomer

bezinning in de zomer.jpg

Bezinning in de zomer

Hoe verhouden geloof en politiek zich tot elkaar? Wat houdt het christelijk-sociale gedachtegoed precies in? En wat hebben de grote denkers uit onze traditie daarover gezegd?

Met de Summer School biedt het WI een uniek programma voor mensen die intellectuele en geestelijke verdieping zoeken, met als speerpunt het christelijk-sociale gedachtegoed. In de kalmte van een klooster duikt u met een kleine groep medecursisten in het christelijk-sociale denken van de ChristenUnie. Ter voorbereiding leest u klassieke teksten van bijvoorbeeld Augustinus, Groen van Prinsterer of Abraham Kuyper. Tijdens de Summer School zullen deze worden besproken onder leiding van bekende sprekers. Daarbij is er tijd voor verbinding en gezelligheid, maar ook voor persoonlijke bezinning. 

Praktische informatie:

Duur:
3 zomerdagen

Wanneer: 
nader te bepalen

Deelnemersbijdrage:
€ 250,00 

Doelgroep:
Mensen met interesse in christelijk politiek denken. Lidmaatschap van de ChristenUnie is niet vereist; affiniteit met de partij wel. Vanwege de complexiteit van de teksten waarin we ons zullen verdiepen, is HBO- of academisch denkniveau (HBO of hoger) wenselijk. 

Wilt u meer weten?

WI - Logo vierkant.jpg