Masterclass

Masterclass

Christelijk-sociaal denken en doen

masterclass

Masterclass christelijk-sociaal denken en doen

Jij hebt talent en ambitie? Je wilt die inzetten voor de ChristenUnie? Solliciteer naar een plaats in de ChristenUnie Masterclass! Dit talentenprogramma biedt een unieke kans om je te ontwikkelen. Je gaat in gesprek met de politieke top van de ChristenUnie over koers en strategie, en met vooraanstaande denkers over inhoudelijke thema's. Met deskundigen bekwaam je je op het gebied van media en debat. En dat alles onder leiding van een ervaren politicus die je door het traject loodst.

Omschrijving
Het ChristenUnie Opleidingscentrum organiseert de masterclass in samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut. Door het volgen hiervan verdiep je je kennis van het christelijk-sociale gedachtegoed en vergroot je je vaardigheden om die te kunnen toepassen. De onderwerpen die aan de orde komen worden stuk voor stuk ingeleid door zeer ervaren sprekers en trainers. De groep wordt gedurende de masterclass begeleid door een mentor die elke bijeenkomst aanwezig is.

Een half jaar volg je een programma van vier zaterdagen en zeven avonden. Daarnaast werk je een dag mee met een burgemeester, wethouder, gedeputeerde of Tweede Kamerlid. Op de laatste zaterdag leg je een proeve van bekwaamheid af in de slotbijeenkomst waarbij je het geleerde in praktijk brengt.

Programma en sprekers
In deze Masterclass wordt o.a. nader ingegaan op de drie kernwaarden uit de nieuwe Beginselverklaring: Dien de samenleving, Deel de vrijheid en Bescherm het leven.
Sprekers zijn o.a. de Kamerleden Pieter Grinwis en Hendrik-Jan Talsma, en trainers Herman Wegter en Rogier Havelaar. Bekijk hier het programma. De data vind je ook links bij de Praktische informatie. 

Profiel deelnemer
Bekijk hier aan welke kenmerken je als deelnemer voldoet.

Resultaat
Na het volgen van de masterclass heb je kennis en begrip van de standpunten van de ChristenUnie. Je hebt vaardigheden als debatteren, onderhandelen en omgaan met media versterkt. Je hebt een ChristenUnie-netwerk opgebouwd. Je weet hoe je je wilt inzetten binnen de partij.

Geïnteresseerd?
Spreekt het bovenstaande je aan en denk je dat je in het profiel past? Solliciteer dan door uiterlijk 1 oktober je motivatie en CV te mailen naar riekeelsenbroek@christenunie.nl.

Praktische informatie:

Duur:
Tijdsinvestering: 7 avonden en 4 zaterdagen + gemiddeld een half uur voorbereiding per bijeenkomst + het schrijven van een essay

Tijd:
Tijd: avonden van 19.30 - 22.00 uur, zaterdagen van 10:00 - 16.00 uur, tenzij anders vermeld in het programma

Plaats en data: Amersfoort, ma 14 nov; di 29 nov; za 10 dec; ma 16 jan; za 11 feb (onder voorbehoud); ma 6 mrt; di 21 mrt; ma 3 apr; za 15 apr; ma 15 mei; za 3 jun

Deelnemersbijdrage:
€500,00 (kun je dit bedrag niet declareren, dan ontvang je een korting van € 100,-)

Aantal deelnemers: 12-15

De winnaar ChristenUnie Masterclass Award 2019 aan het woord

Thomas+van+Arnhem+Award.png

Thomas van Arnhem

"De 'Masterclass christelijk-sociaal denken en doen’ is de ideale manier om (meer) vertrouwd te raken met het gedachtegoed van de ChristenUnie en te groeien in politieke vaardigheden. Ik vond het geweldig om een jaar op te trekken met een ontzettend diverse groep ChristenUnie-leden en heb ontzettend veel geleerd over het christelijk-sociale denken en mijn toekomstige plek binnen de partij. Van harte aanbevolen!"

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op!

rieke elsenbroek.jpg