Katholieke politiek

Verdieping - Christelijke politiek - Katholieke politiek

Centraal in het katholieke denken: de oproep om met liefde om te gaan met medemens en schepping

header katholieke politiek

Centraal in het katholiek sociaal denken staat de oproep om met liefde om te gaan met je medemens en de schepping. Een mens is niet geïsoleerd, maar staat altijd in relatie tot anderen - en dat doet een appel op een ieder. De katholieke traditie heeft speciale aandacht voor de armen en kent sterke pleidooien voor herverdeling van rijkdom. Ze bekijkt andere religies, jodendom en islam voorop, met een positieve blik. Katholiek sociaal denken is genuanceerd, maar kan ook radicaal zijn waar het gaat om ecologie en de ethiek rondom leven en dood. 

Al die schakeringen krijgen een plek in De goede gemeenschap. De bundel is een toegankelijke introductie voor iedereen die meer wil weten over deze veelzijdige traditie. Vier dubbelinterviews met een protestant en een katholiek zorgen daarnaast voor debat en reflectie. Zo vertellen onder anderen bisschop Gerard de Korte, journalist Anton de Wit en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over hoe ze zich tot het katholiek sociaal denken verhouden. 

Bestel 'De goede gemeenschap'

Katholieke sociaal denken over politiek en maatschappij

de goede gemeenschap kath soc

Artikelen over katholieke politiek

  1. Limburgers uit begeerte

    22 april 2019 by Jesse de Haan

    jesse de haan - column

    ‘Hier in Limburg hebben wij geen provinciehuis, maar een heus gouvernement. Aan de oever van de Maas ligt het er sprookjesachtig bij, zeker in panorama vanaf de Sint Pietersberg. Als ik daar hardloop, bid ik soms stilletjes om een zetel voor de ChristenUnie bij de Statenverkiezingen van volgend jaar.’

    Lees meer over "Limburgers uit begeerte"

Neem contact met ons op

Mail voor meer informatie of vraag een lezing aan

Wouter 2018