Congres 'Katholieke politiek'

Christenen zijn onderdeel van een katholieke, universele, kerk. De katholieke leer en traditie kent veel waarden en wijsheden, die ook politiek relevant zijn. Wat kan dat betekenen voor de politiek van de ChristenUnie? Hoe kijken katholieken naar de mens, naar de samenleving, naar de rol van de overheid en naar internationale gerechtigheid? En waar liggen belangrijke gesprekspunten tussen katholieken en protestanten?

Congres: vrijdagmiddag 1 juni

Deze vragen staan centraal op ons congres ‘Katholieke politiek’. Katholiek journalist Anton de Wit en prof.dr. Rik Torfs, hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, zullen er in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de ChristenUnie. Tijdens het congres presenteren wij ook de nieuwe interviewbundel van het Wetenschappelijk Instituut over katholiek-sociaal denken. 
Van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn en ook zelf deel te nemen aan het gesprek.

Sprekers

  • Prof. Rik Torfs is kerkjurist en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij tot vorig jaar ook rector was. Van 2010 tot 2013 was hij senator voor de christelijk-democtrische CD&V in België.

  • Eppo Bruins is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. 

Debatleider

  • Anton de Wit is journalist, auteur en columnist, en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Ook is hij met enige regelmaat als spreker of commentator te zien en te horen op radio en televisie.