Katholieke politiek

Christenen zijn onderdeel van een katholieke, universele, kerk. De katholieke leer en traditie kent veel waarden en wijsheden, die ook politiek relevant zijn. Wat kan dat betekenen voor de politiek van de ChristenUnie? Hoe kijken katholieken naar de mens, naar de samenleving, naar de rol van de overheid en naar internationale gerechtigheid? En waar liggen belangrijke gesprekspunten tussen katholieken en protestanten?

Congres

Deze vragen stonden centraal op ons congres ‘Katholieke politiek’. Katholiek journalist Anton de Wit en prof.dr. Rik Torfs, hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, gingen er in gesprek gaan met Eppo Bruins, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Tijdens het congres presenteerden wij ook de nieuwe interviewbundel van het Wetenschappelijk Instituut over katholiek-sociaal denken. 


Sprekers

  • Prof. Rik Torfs is kerkjurist en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij tot vorig jaar ook rector was. Van 2010 tot 2013 was hij senator voor de christelijk-democtrische CD&V in België.

  • Eppo Bruins is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. 

Debatleider

  • Anton de Wit is journalist, auteur en columnist, en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Ook is hij met enige regelmaat als spreker of commentator te zien en te horen op radio en televisie.