Debat

Debat

Debat scherpt ons denken over politiek en samenleving

debat 2.jpg

Als WI vinden we het belangrijk in gesprek te zijn. Debat scherpt het denken; over actuele thema's, maar ook over visies voor de langere termijn. Dat doen we via columns, via opinieartikelen, en bijvoorbeeld via onze podcast. Doe vooral mee, en laat ons weten wat je denkt! 

Uitgelicht artikel

Complotdenken, religie en de behoefte aan houvast

Lees verder
corona complot

Beluister nu de laatste podcast!

Een goed verhaal over maakbaarheid, met Carla Dik en Robert van Putten

een goed verhaal maakbaarheid robert van putten

Maandagmiddagcolumns

 1. Uit elkaar voor de kinderen

  21 december 2020 om 12:00 by Nadine Boers

  nadine boers mmc.jpg

  Tim is boos op zijn moeder, omdat ze niet gescheiden is van zijn gewelddadige vader. Door een breuk met vader had moeder hem kunnen beschermen tegen diens grillen. ‘Dit gaat te ver, hier haal ik je vandaan’. Maar zo ging het niet. Tims grote vraag is: ‘Mama, waarom had je de ballen niet?’

  Lees verder

 2. Belasting

  14 december 2020 om 12:00 by Bas de Groot

  Bas de Groot column

  Begin november presenteerde ChristenUnie een rigoureus plan om de belastingen te hervormen. Een publiek debat heeft dit vooralsnog niet opgeleverd - de media waren kennelijk meer geïnteresseerd in de periodieke ophef over onderwijsvrijheid. Helaas, want dit is bij uitstek een onderwerp waar het in de politiek over zou moeten gaan.

  Lees verder

Meer Maandagmiddagcolumns

Laurens Wijmenga column

Opinie

 1. Voor- en tegenstanders van abortus dwingen elkaar in de loopgraven

  2 oktober 2020 om 15:52 by Mirjam Kosten

  abortus

  Met iets tussen interesse en bevreemding las ik het interview met Rebecca Gomperts, oprichter van Women on Waves en door Time Magazine uitgeroepen als invloedrijk baken van hoop (Trouw, 25 september). In het interview wordt gesproken van een conservatieve golf in het denken over abortus. Dat is bijvoorbeeld zichtbaar in de VS van president Trump, waar in sommige staten het recht op abortus ter discussie staat.

  Lees verder

 2. Chinese knevelarij vraagt om stevig weerwoord

  3 augustus 2020 om 10:58 by Lambert Pasterkamp

  Lambert

  Wat is vrijheid ons waard? Dat wordt momenteel nadrukkelijk getest door China. Het land maakt een exportmodel van onderdrukking. Terwijl het Westen in de ban is van interne strubbelingen, staan de waarden waar het op stoelt onder zware druk. Het is tijd om in verweer te komen.

  Lees verder

Meer opinieartikelen

schrijven opinie

Wil jij je gedachten scherpen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.