Opinie

Debat - Opinie

Het lezen van verschillende meningen scherpt de eigen visie

debat - opinie.jpg

Zoveel mensen, zoveel meningen. Ook binnen christelijk Nederland, binnen christelijke politiek en binnen de ChristenUnie. Dat verschil in meningen is niet erg; op de goede manier kunnen we daar juist veel van leren en helpt het eigen standpunten te vormen of te formuleren. De medewerkers van het WI nemen geregeld deel aan het publieke debat. Daarnaast hebben we een groep columnisten, van wie beurtelings op maandagmiddag een column verschijnt op deze website. Die bijdragen vindt u op deze pagina.

Uitgelicht artikel

Areopagus

Lees verder
Areopagus.jpg

Andere opinieartikelen

 1. Stucwerk Europa

  17 mei 2021 by Lambert Pasterkamp

  Een paar weken geleden is er bij ons thuis een muurtje gestuct. Lekker glad, makkelijk hanteerbaar voor de verfroller. 

  Er is veel kritiek op het democratisch gehalte van de Europese Unie. Wubbo Wierenga kon met zijn column op deze plek vorige week zo aansluiten in de rij. Van populist tot eurofiel, niemand is helemaal tevreden.

  Lees verder

 2. Gedeelde waarden ontstaan niet door een preambule op de Grondwet

  26 april 2021 by Jan Werkman

  236-034 - column_jan_werkman.jpg

  Het is vrij simpel om de aandacht van een filosoof te grijpen in de politiek: begin over normen en waarden. Aan de ene kant zijn normen en waarden ongelooflijk belangrijk in ons leven. En tegelijkertijd weet iedereen hoe ongrijpbaar ze kunnen zijn. In deze tijd van schijnbaar groeiende polarisatie is het begrijpelijk dat velen verlangen naar versterking van onze ‘kernwaarden’. Maar het voorstel in het verkiezingsprogramma om deze kernwaarden op te nemen in een preambule op de Grondwet slaat de plank volledig mis.

  Lees verder

 3. Voor een zelfstandige krijgsmacht

  6 april 2021 by Henk Valk

  Misschien heb ik wel een tweede-generatie oorlogstrauma. De laatste jaren besef ik mij hoe mijn wereldbeeld gestempeld is door de Tweede Wereldoorlog. Ik ben opgegroeid met de verhalen van mijn ouders en grootouders over die oorlog. Ik las er boeken over. Uit die verhalen begreep ik dat de staat van onze defensie slecht was. Dat Nederland in de meidagen van 1940 overrompeld werd en in slechts vijf dagen op de knieën gedwongen. Het feit dat we daarna vijf jaar onder bezetting leefden van het meest kwaadaardige regime uit de geschiedenis, heeft mij angst aangejaagd.  

  Lees verder

Toon alle blogs

Lees ons essay over migratie

'Een goed verhaal over migratie'

nieuwsbrief migratie 2