Berichten over beginselverklaring

  1. Skaffa

    25 november 2019 by Siewerd de Jong

    Siewerd de Jong - column

    High, stoned, skaffa. Deze woorden kun je gebruiken om je gevoel te omschrijven als je onder invloed bent van drugs. Deze woorden kun je inmiddels ook wel toepassen op de politiek en overheid als het gaat om de bestrijding van gebruik en smokkel van harddrugs in Nederland.

    Lees meer over "Skaffa"

    Tags:

  2. Uitstappen is niet genoeg

    3 juni 2019 by Anil Kumar

    Anil Kumar - column

    Het is de misser die we binnen de ChristenUnie nog te vaak maken: te veel focus op het uitstappen en te weinig op het instappen. Instappen in dat nieuwe leven. Recent maakte het kabinet bij de publicatie van de Voorjaarsnota bekend miljoenen extra uit te trekken voor de zogenaamde RUPS-programma’s. Deze uitstapprogramma’s voor prostituees zijn in de praktijk vooral een langdurige, doch broodnodige investering in gesprek, pastoraal werk, bezoeken, onderzoek, etc. Maar wat mij betreft, is dat pas de helft van het hele verhaal.v

    Lees meer over "Uitstappen is niet genoeg"

    Tags:

  3. Kiezersbedrog

    18 februari 2019 by Siewerd de Jong

    Siewerd de Jong - column

    ‘Wat wij gaan doen als we een absolute meerderheid behalen…’ Zo zou ieder verkiezingsprogramma eigenlijk moeten beginnen. Nu er meerdere verkiezingen aankomen is het goed om weer eens aandacht te geven aan de verkiezingsbeloften. Vooral denk ik dat het tijd is dat de kiezer leert om er anders naar te kijken.

    Lees meer over "Kiezersbedrog"

    Tags:

  4. ChristenUnie is niet los van geloof verkrijgbaar - opinie ND

    4 oktober 2017 by Wouter Beekers

    Wouter Beekers

    De ChristenUnie kan zich beter niet meer als 'christelijk' afficheren, aldus theoloog Rikko Voorberg. WI-directeur Wouter Beekers reageert: 'de ChristenUnie is niet los van geloof verkrijgbaar'.

    Lees meer over "ChristenUnie is niet los van geloof verkrijgbaar - opinie ND"

    Tags:

  5. Met je laten aanspreken op de Bijbel is niets mis - opinie Christelijk Weekblad

    3 maart 2017 by Wouter Beekers

    Wouter Beekers

    Is ‘christelijke politiek’ wel wenselijk? Het Christelijk Weekblad vroeg het onder anderen aan Wouter Beekers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Zijn boodschap: met je laten aanspreken op de Bijbel is niets mis.

    Lees meer over "Met je laten aanspreken op de Bijbel is niets mis - opinie Christelijk Weekblad"

    Tags:

  6. Zorgen om de huishouding van Thorbecke

    9 februari 2006 by Erik van Dijk

    erik van dijk.jpg

    De verhouding tussen de Rijksoverheid en de andere overheden is volgens Arie Slob in deze kabinetsperiode verslechterd. Dat is volgens het Tweede Kamerlid van de ChristenUnie iets waar Remkes zich als minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor mag voelen.

    “We hebben elkaar ontzettend hard nodig”
     
    Interview met Arie Slob door Erik van Dijk

    Lees meer over "Zorgen om de huishouding van Thorbecke"

    Tags:

  7. Dichtbij de burger

    9 februari 2006 by Erik van Dijk

    erik van dijk.jpg

    Op 7 maart 2006 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. In het grootste deel van de 458 gemeenten in Nederland zullen politieke partijen de strijd om de gunst van de kiezer weer aangaan. In 196 gemeenten doet de ChristenUnie daar volop aan mee.

    Lees meer over "Dichtbij de burger"

    Tags:

  8. De onmogelijkheden van integratie in een verzuilde verzorgingsstaat

    11 juni 2004 by Cors Visser

    cors visser.jpg

    Nederland moet kiezen. Wil ze wel of niet een migratiesamenleving zijn? Wil ze een verzorgingsstaat zijn of wil ze veel vrijheden, geld en aandacht geven aan zelforganisaties (verzuiling)? Kiezen moet, want een etnisch verzuilde samenleving tast de solidariteit - de bestaansgrond van onze verzorgingsstaat - aan. Een combinatie is onmogelijk. Althans, dat is kort samengevat de belangrijkste stelling van Ruud Koopmans in het voorgaande interview.
    In dit artikel willen we enerzijds laten zien dat zijn stelling niet ongegrond is en anderzijds een aantal oplossingsrichtingen in discussie geven.

    Lees meer over "De onmogelijkheden van integratie in een verzuilde verzorgingsstaat"

    Tags:

  9. Integratie en botsende grondrechten

    11 juni 2004 by Andre Rouvoet

    André Rouvoet

    In het maatschappelijke en politieke debat over integratie neemt de kwestie van de grondrechten en in het bijzonder de botsing van verschillende grondrechten een belangrijke plaats in. Met name de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting komen keer op keer terug in het spreken over integratie: hoever reiken deze vrijheden en wat moet er in een democratische rechtsstaat gebeuren als deze grondrechten conflicteren met andere grondrechten, zoals het gelijkheids- of non-discriminatiebeginsel? André Rouvoet zet de ChristenUnie-lijn uiteen.

    Lees meer over "Integratie en botsende grondrechten"

    Tags:

  10. Dualisme in de onderhandelingen

    2 februari 2002 by Ernst Cramer

    ernst cramer.jpg

    Iedere bestuurder is ervan doordrongen dat over een maand gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Maar daarna? Hoe gaat de ChristenUnie de collegeonderhandelingen in? Wat is precies onze rol? Kunnen wij wel eisen stellen of stellen we juist te harde eisen? Wat betekenen in dit kader de nieuwe gedualiseerde verhoudingen tussen raad en college?

    Lees meer over "Dualisme in de onderhandelingen"

    Tags: