Migratie

Verdieping - De samenleving - Internationale samenwerking - Migratie

Hoe komen we - met alle verschillen in visie - tot een gezamenlijk verhaal over migratie?

nieuwsbrief migratie 2

'Wat je gedaan hebt voor de minsten van mijn broeders, dat heb je voor mij gedaan.' Het is een uitspraak van Jezus, die wel wordt gebruikt om aan te zetten tot gastvrijheid aan migranten. Maar in de politiek bestaat er veel verdeeldheid over de mate waarin we de poort voor migranten open zetten. En ook binnen de ChristenUnie wordt daarover heel verschillend gedacht. Hoe komen we, met al die verschillen, toch tot een goed verhaal over migratie?

In een reeks essays gaat het Wetenschappelijk Instituut op zoek naar dat verhaal, naar een christelijk-sociaal antwoord op migratie. Daarvan is nu het eerste deel verschenen: 'Een goed verhaal over migratie'. 

Download

'Een goed verhaal over migratie'

Cover Een goed verhaal - migratie

Gerelateerde artikelen

 1. Uit elkaar voor de kinderen

  21 december 2020 om 12:00 by Nadine Boers

  nadine boers mmc.jpg

  Tim is boos op zijn moeder, omdat ze niet gescheiden is van zijn gewelddadige vader. Door een breuk met vader had moeder hem kunnen beschermen tegen diens grillen. ‘Dit gaat te ver, hier haal ik je vandaan’. Maar zo ging het niet. Tims grote vraag is: ‘Mama, waarom had je de ballen niet?’

  Lees meer over "Uit elkaar voor de kinderen"

 2. Onder theologen

  8 juni 2020 om 12:00 by Laurens Wijmenga

  Laurens Wijmenga column

  “De kerk moet ook de nationaal gekleurde teksten niet laten liggen en alleen maar de universalistische lijnen willen zien.” Citaat van een theoloog. Of, ander citaat: “Lange tijd hebben we vooral - ook vanuit de bijbel - openheid, gastvrijheid en samen optrekken benadrukt. Maar als je kijkt hoe de bijbel de omgang met vreemdelingen bespreekt levert dat een veel genuanceerder beeld op.”

  Lees meer over "Onder theologen"

 3. Pinksterwonder, pinksteropdracht

  1 juni 2020 om 12:00 by Alex ten Cate

  Alex ten Cate column

  Met deze column sluit ik mijn tijd als columnist voor het WI af. Wie me gevolgd heeft, weet dat mijn grootste zorg om de samenleving is dat die uiteen valt in door groepskenmerken bepaalde identiteiten – dankzij etnisch nationalisme op rechts en identiteitspolitiek op links.

  Lees meer over "Pinksterwonder, pinksteropdracht"

Neem contact op met Laurens Wijmenga

voor meer informatie of het aanvragen van een lezing

Laurens