Fellowsprogramma

Het Fellowsprogramma

Een verdiepende ervaring die je leven lang meegaat

collage fellows 2.jpg

Waarom bestaan er christelijke partijen? Christelijke politiek is in onze seculiere samenleving steeds minder vanzelfsprekend; ook onder christenen. In het Fellowsprogramma gaan we op zoek naar het hoe en waarom van christelijke politiek. Hoe is christelijke politiek ontstaan en ontwikkeld? Waarom is christelijke politiek nu relevant? En wat zijn de uitdagingen voor christelijke politiek in een tijd van globalisering?

Een belangrijke basis voor de toekomst

De ChristenUnie kent een rijke ideeënhistorie. Onze politiek is gebaseerd op de Bijbel en op een lange traditie van christelijke denkers. In het Fellowsprogramma maak je intensief kennis met deze denkers. met andere academici denk je na over wat het christelijk-sociale denken betekent voor christelijke politiek vandaag. Je wordt bovendien getraind in het schrijven van krachtige opiniestukken. 
Het Fellowsprogramma is een verdiepende ervaring, waar je een leven lang baat bij hebt; in werk en in het maatschappelijk leven. 

Het programma wordt verzorgd door het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, in samenwerking met de jongerenorganisatie PerspectieF en het Opleidingscentrum. 

Praktische informatie:

Duur:
januari - december

Cursusdagen:
dinsdagavonden
tweemaal op een zaterdag overdag

Tijd:
van 18:30 - 22:00 (aanvang met een maaltijd)

Deelnemersbijdrage:
€250,- voor werkenden
€175,- voor studenten

Doelgroep:
jongeren (20-30 jaar) met een academisch denkniveau en belangstelling voor het denken over christelijke politiek

Fellows

Een jaar lang ontmoeten we elkaar iedere maand om te denken en te debatteren over christelijk-sociale politiek. Dat doen we aan de hand van klassieke en hedendaagse teksten. Elke bijeenkomst introduceert een expert of ervaringsdeskundige het thema met een lezing. Sprekers in 2019 zijn onder meer partijleider Gert-Jan Segers, bisschop Gerard de Korte en WI-directeur Wouter Beekers. 

Drie oud-cursisten aan het woord

Anil Kumar

Politiek is nu nog leuker

Politiek bedrijven is nog leuker geworden nu ik begrijp waar de standpunten van de ChristenUnie vandaan komen en op welke traditie de partij daarbij terugvalt.

monique jongenburger.jpg

Inspirerende sprekers

Voor mijn essay heb ik me verdiept in het bijstandssysteem. Tijdens het Fellows-programma heb ik geleerd hoe ik vanuit het christelijk-sociale gedachtegoed naar dit systeem kan kijken. En ik had de inspirerende sprekers niet willen missen!

Mark Zandvoort

Een aanrader!

Het Fellows-programma heeft mijn blik op de achtergronden van christelijke politiek verbreed. Een aanrader!

Wil je meer weten?

Neem contact op met Greet Schuurman

Greet