Podcast 'Een goed verhaal'

Podcast 'Een goed verhaal'

Op zoek naar een christelijk-sociaal verhaal over de pandemie

podcast.jpg

De mogelijkheden tot samenleven zijn beperkt. We hebben een avondklok, ontmoetingsplekken zijn gesloten, kerkdiensten beperkt toegankelijk. Dat de coronacrisis vraagt om overheidsmaatregelen is helder. Maar hebben we genoeg oog voor de samenleving? Durven we te erkennen dat mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen en daar vrijheid voor nodig hebben? Hebben we nog een beetje ‘vertrouwen in het volk’, of kan dat geen basis meer vormen voor politiek beleid?

Daarover gaan we in de nieuwste aflevering van 'Een goed verhaal' in gesprek met Geertjan Zuijdwegt, co-auteur van het essay 'Vertrouwen in het volk' en Maarten Verkerk, senator namens de ChristenUnie en in die functie woordvoerder op oa Volksgezondheid, welzijn en sport.

Een goed verhaal over...
de pandemie

Sprekers
Maarten Verkerk
Geertjan Zuijdwegt

Presentatie

Folkert Rinkema

Leestip
Vertrouwen in het volk - een goed verhaal over de pandemie

Bekijk 'Een goed verhaal over de pandemie'

Sprekers en presentator

geertjan zuijdwegt.jpg

Geertjan Zuijdwegt

Dr. Geertjan Zuijdwegt is docent en onderzoeker binnen de theologie en de criminologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Verkerk.jpg

Maarten Verkerk

Prof. dr. Maarten Verkerk is lid van de Eerste Kamer voor de ChristenUnie. Hij promoveerde eerst in de technische wetenschappen en later op een proefschrift op het grensgebied van techniek, organisatie-kunde en filosofie. Hij was bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de TU Eindhoven en aan de Universiteit Maastricht.

Folkert Rinkema

Folkert Rinkema

Folkert Rinkema is presentator van 'Een goed verhaal'. Ook maakt hij creatieve communicatieconcepten en is hij regisseur / fotograaf.

Download het essay

Vertrouwen in het volk - een goed verhaal over de pandemie

corona maatregelen pandemie vertrouwen

Doe mee met 'Een goed verhaal'!

In de podcast 'Een goed verhaal' gaan we op zoek naar een goed verhaal over actuele politieke thema's. Er schuift steeds een inspirerende tafelgast aan, én we gaan graag in gesprek met u en jou!

Bij deze podcast kun je namelijk deelnemen aan het gesprek! Stuur tijdens de live-uitzending een Whatsapp-bericht met jouw vraag naar 06-8227 5678 of stel je vraag via de live chat op ons YouTube-kanaal. De podcast is terug te zien via YouTube en te beluisteren via de bekende Podcast-aanbieders. De presentatie van de podcast is in handen van Folkert Rinkema.

'Een goed verhaal' - over christenen en politiek

met Mirjam Bikker en Frank Bosman

Frank Bosman - podcast

'Een goed verhaal' over maakbaarheid

met Carla Dik-Faber en dr. Robert van Putten

een goed verhaal maakbaarheid robert van putten

'Een goed verhaal' over identiteit

met Samuel Lee en Lambert Pasterkamp

een goed verhaal identiteit lambert pasterkamp

'Een goed verhaal' over migratie

met Rikko Voorberg en Laurens Wijmenga

Een goed verhaal migratie Laurens Wijmenga