Symposium Deugdethiek als weg vooruit

Symposium Deugdethiek als weg vooruit

20 juni 2022 by Veerle Boersma (Communicatiemedewerker)

Goed bestuur in tijden van onzekerheid en wantrouwen

Ruim anderhalf jaar na de kabinetsval over de toeslagenaffaire weten we: cultuurverandering is niet zomaar gerealiseerd. Nieuw elan, nieuw leiderschap, nieuwe bestuurscultuur: het klinkt alweer sleets en maakt velen cynisch. Maar de urgentie is niet minder geworden. Tijdens een symposium op 26 augustus verdiepen we ons in de deugdethiek, die voor onze tijd en problematiek waardevolle lessen bevat.

 Waar? Paushuize, Utrecht.

Wanneer? 26 augustus 2022 14:00

Met wie? o.a. dr. Robert van Putten, dr. Patrick Overeem & mr. Mirjam Bikker

Ruim anderhalf jaar na de kabinetsval over de toeslagenaffaire weten we: cultuurverandering is niet zomaar gerealiseerd. Nieuw elan, nieuw leiderschap, nieuwe bestuurscultuur: het klinkt alweer sleets en maakt velen cynisch. Maar de urgentie is niet minder geworden. De voortslepende afhandeling van gaswinning in Groningen, lange formatieperiode, de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne: het zijn allemaal donkere wolken boven de publieke zaak. De vraag blijft daarom: wat is goed bestuur in een tijd van onzekerheid en wantrouwen?