Vertrek WI-directeur Wouter Beekers

Vertrek WI-directeur Wouter Beekers

10 december 2021 by Veerle Boersma (Communicatiemedewerker)

Per 1 maart vertrekt Wouter Beekers als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, na ruim acht jaar aan het instituut verbonden te zijn geweest. Hij gaat aan de slag als directeur bij Woonbron in Rotterdam. Volkshuisvesting was het onderwerp van zijn promotieonderzoek uit 2012 en heeft al langer zijn hart.

Wouter Beekers: “Met veel passie heb ik de ChristenUnie mogen dienen, vanuit deze prachtige plek. Het is me iedere dag opnieuw een voorrecht geweest. Nu ik afscheid neem, doe ik dat met veel vertrouwen in het team van het Wetenschappelijk Instituut.”Beekers: “Als inwoner van Rotterdam heb ik woningcorporaties het verschil zien maken. Woonbron heb ik leren kennen als een 'hoopvol realistische' club. Ik ben vereerd met het vertrouwen bij te gaan dragen aan het belangrijke werk dat zij doet.”Voorzitter Wouter de Jong: “Erg spijtig dat Wouter Beekers gaat vertrekken. Hij heeft in de afgelopen jaren mooie impulsen gegeven aan de verdieping en vernieuwing van het gedachtegoed van de ChristenUnie. We waren graag nog een tijdje met hem verdergegaan. Maar we gunnen hem ook een nieuwe stap in zijn leven en loopbaan. Heel mooi dat hij zijn krachten en gaven nu gaat geven aan de volkshuisvesting. We wensen hem daarbij veel wijsheid en zegen toe.”Het bestuur van het WI zal binnen afzienbare tijd een profielschets maken en een vacaturetekst publiceren. Voor een tussenliggende periode zal het Curatorium een tijdelijke oplossing zoeken. Meer informatie daarover volgt op een later moment.