Fellowsprogramma 2021: een introductie voor jongeren in het christelijk-sociale denken

Fellowsprogramma 2021: een introductie voor jongeren in het christelijk-sociale denken

collage fellows 2.jpg

7 oktober 2020 by Greet Schuurman (Communicatieadviseur)

2021 wordt een spannend jaar voor de ChristenUnie. Hoe zullen de verkiezingen uitpakken na een periode van regeren? Het is hét moment bij uitstek om je te verdiepen in de ChristenUnie en haar gedachtegoed.

Waar komen de standpunten van de ChristenUnie vandaan, en (waarom) is christelijke politiek relevant in deze tijd? Ben je in de twintig, een denker, en wil je het christelijk-sociale denken ontdekken of je kennis daarvan verdiepen? Doe je dat graag samen met andere jonge denkers en met Beatrice de Graaf, Mirjam Bikker en mgr. Gerard de Korte? Solliciteer dan voor het Fellowsprogramma van 2021!

De standpunten die de ChristenUnie vandaag heeft komen voort uit een eeuwenoude denktraditie. Leg je oor eens te luisteren bij invloedrijke denkers uit ons gedachtengoed. Wat heeft het werk van Augustinus te zeggen over de samenleving van vandaag? Wat betekent Dooyeweerds publieke gerechtigheid? Of, korter geleden: welke wijsheid over duurzaamheid kunnen we vinden in de encycliek Ladato ‘si van paus Franciscus?

Investeren in de toekomst
In het Fellowsprogramma leg je een basis voor je denken over politiek en maatschappij, en doe je kennis en vaardigheden op waar je een leven lang baat bij hebt. Je leert bijvoorbeeld debatteren en je mening te verwoorden in een opiniestuk. Veel van de deelnemers van eerdere jaren hebben tegenwoordig een functie waarin zij de kennis en vaardigheden uit het Fellowsprogramma inzetten voor politiek en samenleving. Sommigen binnen de ChristenUnie, sommigen op een andere plek in de maatschappij.

Het programma
Aan de hand van teksten van vooraanstaande politiek denkers gaan de cursisten een jaar lang maandelijks in gesprek over verschillende thema’s binnen de christelijke politiek. Sprekers als professor Beatrice de Graaf, senator Mirjam Bikker en bisschop Gerard de Korte leiden de avonden in. Het inhoudelijk gesprek over christelijke politiek staat centraal, maar daaromheen en tijdens de maaltijden is er veel ruimte voor gezelligheid. Het schrijven van een essay vormt de eindopdracht van het programma.

Solliciteren
Stuur vóór 1 december je motivatiebrief en cv naar wi@christenunie.nl

Deelnemersbijdrage
Voor studenten:          € 125,-
Voor werkenden:        € 250,-
(Incl. maaltijden)


Meer informatie