Roel Kuiper: Heb oog voor christenen buiten de kaartenbak van de kerk

Roel Kuiper: Heb oog voor christenen buiten de kaartenbak van de kerk

heb oog voor christenen.jpg

18 maart 2014 by Geert Jan Spijker (docent)

Een interview met Roel Kuiper verscheen in het Reformatorisch Dagblad van zaterdag 15 maart 2014. Dit naar aanleiding van zijn bijdrage aan de nieuwe bundel 'Open voor God. Charles Taylor en christen-zijn in een seculiere tijd' (red. Hans Burger, Geert Jan Spijker).

Roel Kuiper schreef het hoofdstuk 'Geblindeerde ruimten en de ladder van de democratie' in de nieuwe bundel Open voor God. Charles Taylor en christen-zijn in een seculiere tijd (red. Hans Burger, Geert Jan Spijker).

In het Reformatorisch Dagblad van zaterdag 15 maart 2014 is een interview met Roel Kuiper verschenen over zijn hekel aan het somberen over secularisatie, en het zoeken naar positieve manieren om als christen 'zuurdesem' te zijn. In hartje Amsterdam kan dat ook, is zijn eigen ervaring. Naast waardering verwoordt Roel Kuiper ook kritiek op de analyse van Taylor. Bijvoorbeeld waar deze Rooms-Katholieke denker in de protestantse Reformatie vooral doorgeschoten disciplinering ziet. Kuiper wijst erop dat voor een protestant genade voorop staat. Met een glimlach, aldus interviewer Eddy Aangeenbrug, voegt hij toe: „Taylor zou baat hebben bij een scheut reformatorische wijsbegeerte.”