Het Fellows-programma: politieke inhoud, discussies en gezelligheid

Hoe leuk om met elkaar na te denken over het vormgeven van Nederland, de politiek en specifiek beleid!

Nienke van de Pol

'Volg je de politiek, maar wil je graag meer achtergrond om je mening te vormen? Het Fellows-programma is een mooie gelegenheid om je te verdiepen in de christelijk-sociale politiek.' Dat zegt Nienke van de Pol-Vernhout, die vorig jaar het Fellowsprogramma volgde. Voor wie twijfelt te solliciteren, geeft ze hieronder een beeld van haar ervaringen.

'Ik ben het programma gaan volgen omdat ik graag meer inhoud wilde geven aan mijn politieke denken. Wat vind ik van allerlei politieke thema’s? En vooral: op basis waarvan vind ik dat? De achtergronden en theoretische onderbouwing, in combinatie met prikkelende discussies, maken de Fellows-bijeenkomsten tot diverse en interessante avonden. Het is waardevol om samen met leeftijdsgenoten, ieder vanuit zijn eigen vakgebied, bij elkaar te komen en van gedachten te wisselen over allerlei politieke thema’s. Hoe leuk om met elkaar na te denken over het vormgeven van Nederland, de politiek en specifiek beleid! Tijdens het programma ben ik echt aangespoord om niet alleen te analyseren, maar om ook een opinie te vormen. Doordat de mededeelnemers vanuit hun eigen achtergrond een onderwerp benaderen zijn de meningen vaak divers en komen er allerlei verschillende invalshoeken langs. 

Elke avond is er een specialist aanwezig die vanuit zijn eigen vak je meeneemt in het thema van die avond. Dit varieert van een meer abstract thema zoals het Katholieke denken, tot een concreet onderwerp zoals de Europese Unie. Vaak beginnen tijdens de bijeenkomsten de teksten te landen en ontstaan er ideeën. Het blijf op de avonden echter wel vaak bij ideeën en het uitwisselen van gedachten. De uitdaging is om na het Fellows-programma zelf handen en voeten te geven aan die ideeën. Dit kan na afloop van elke bijeenkomst op de borrel. 

Kortom: zoek je politieke inhoud, pittige discussies en gezelligheid? Solliciteer dan snel; het is een aanrader!’ 

Nienke van de Pol-Vernhout volgde het Fellowsprogramma in 2018. 

Nieuwsgierig naar het Fellowsprogramma?

collage fellows 2.jpg