Israël

Verdieping - De samenleving - Internationale samenwerking - Israël

Wat is de weg naar vrede in Israël?

israel

De ChristenUnie weet zich verbonden met Israël, en verlangt naar de vrede van Jeruzalem. Maar wat is de beste weg naar die vrede toe?

Artikelen over Israël

 1. Zoek rond Israël naar woorden die verbinden

  5 september 2022 by Eppo Bruins

  236-034 - column_Eppo.jpg

  Ik heb moeite met mensen die alles van Israël geweldig vinden en die kritiekloos juichen bij alles wat de Israëlische overheid zegt en doet. Ik heb net zo grote moeite met de tegenovergestelde flank: mensen die klakkeloos de propaganda geloven waarin de staat Israël wordt getypeerd als de grote onderdrukker, de koloniale bezetter. Beide extreme standpunten passen niet bij de ChristenUnie. Is de ChristenUnie niet de partij van enerzijds-anderzijds, van zorgvuldig formuleren?

  Lees verder

 2. Tussen profetie en principes

  29 augustus 2022 by Evert te Winkel

  236-034 - column_Evert te Winkel.jpg

  Accepteert ChristenUnie Indonesisch kolonialisme in Papoea Nieuw-Guinea? Of Russisch kolonialisme in Oekraïne? De vraag stellen is hem beantwoorden, volgens mij. Maar in welk opzicht verschilt het Israëlisch nederzettingenbeleid op de Westoever en de bezetting van de Golan-hoogte van deze overduidelijke vormen van kolonialisme? Toch knijpt de ChristenUnie voor Israël liever een oogje dicht. Hoe kan dat?

  Lees verder

 3. Het debat of de lieve vrede

  23 april 2018 by Jarin van der Zande

  jarin van der zande column

  Stel je eens voor. Je hebt een nieuwe baan gekregen bij een bedrijf dat helemaal bij je past. De collega’s blijken prima samenwerkingspartners en de sfeer onderling is goed. Na een tijdje begint je toch ineens iets op te vallen. Een aantal van je collega’s, waaronder ook jijzelf, hebben twijfels bij een van de specifieke doelstellingen van het bedrijf, maar wanneer je het aan de kaak probeert te stellen bij de bestuurders, wordt je verzocht je twijfels te laten rusten. Het bedrijf kent de doelstelling al jaren, en hier vraagtekens bij zetten zal de sfeer en de eenheid in de organisatie in gevaar brengen, zo krijg je te horen.

  Lees verder