Minisymposium 'Liefde voor de rechtsstaat' - afscheid Geert Jan Spijker

vrijdag 01 september 2017 14:00

Zou er ooit een sharia komen? Menig Nederlander vreest daarvoor tegenwoordig. Anderen zien niet zozeer de islam als bedreiging van onze rechtsstaat, maar juist het populisme en zijn angst voor het vreemde. Ook het secularisme - geen religie in het publieke leven! - lijkt druk te zetten op onze vrijheden. Dit terwijl veel seculieren juist huiverig zijn voor christelijke, theocratische idealen... 

De rechtsstaat is cruciaal voor de vrijheid en de gelijkheid van Nederlandse burgers. Maar de rechtsstaat is bepaald geen rustig bezit. Is hij bestand tegen maatschappelijke druk, ook als democratisch in zijn nadeel wordt besloten? Of moet de rechtsstaat beter worden beschermd? 

Daarover praten wij graag met u door tijdens het minisymposium 'Liefde voor de rechtsstaat' op vrijdagmiddag 1 september.


Afscheid Geert Jan Spijker

Aanleiding voor dit symposium is het vertrek van adjunct-directeur Geert Jan Spijker naar de Christelijke Hogeschool Ede. Geert Jan heeft aan de wieg gestaan van het Fellows-programma, een introductie in het christelijk-sociaal gedachtegoed voor jongeren. Hij heeft ook de Summer School bedacht en opgezet. Daarnaast heeft hij veel bijgedragen aan de serie 'Dienstbaarheid, Vrijheid, Duurzaamheid', naast de vele andere projecten waar hij bij betrokken was. In zijn werk bij het WI heeft Geert Jan als jurist en filosoof steeds bijzondere aandacht gehad voor het belang van een sterke rechtsstaat voor de samenleving. 

Meer informatie en aanmelden

« Terug