Europacongres

Europacongres

Europa bevindt zich in een diepe crisis. De euro had ons aan elkaar moeten verbinden, maar drijft de EU-lidstaten momenteel alleen maar uit elkaar. Regeringsleiders en Brussel zijn onmachtig om de financiële en economische crisis te beteugelen. Groot-Brittannië staat inmiddels bij de uitgang, terwijl de solidariteit van Noord-Europa met Zuid-Europa snel afbrokkelt en populisten die van geen Unie meer willen weten groeien in populariteit. Hoe moet het verder?

Ook de ChristenUnie staat voor ingrijpende keuzes ten aanzien van de Europese Unie en de euro. Daarbij is het cruciaal om Europa niet alleen maar te zien als een puur economisch project. Maar wat is een christelijk-sociale bijdrage aan het Europa-debat? Wat betekent het om niet economisch gewin, maar publieke gerechtigheid centraal te stellen binnen de Unie?

De Tweede Kamerfractie organiseert, samen met Het Wetenschappelijk Instituut, de Eurofractie en ECPF een congres over deze vragen.

Sprekers

  • Arie Slob (fractievoorzitter ChristenUnie Tweede Kamer)
  • Peter van Dalen (Europarlementariër voor de ChristenUnie)
  • Sander Luitwieler (Wetenschappelijk Medewerker bij het WI & ECPF)
  • Hans-Martien ten Napel (docent aan de Universiteit Leiden)

Vrijdagmiddag 27 april, 13.30 – 17.00 uur

Tweede Kamer gebouw in Den Haag (routebeschrijving)

Vergeet svp niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar Den Haag, anders kunt u het Tweede Kamer gebouw niet binnenkomen. 

Programma

13.30 Opening Gert-Jan Segers

13.40 Sander Luitwieler

14.00 Hans-Martien ten Napel

14.20 Discussie

14.55 Dichter bij de dag

15.00 Pauze

15.20 Arie Slob

15.40 Peter van Dalen

16.00 Discussie

16.50 Dichter bij de dag

16.55 Slot

17.00 Borrel

Aanmelding