Dienstbaarheid

WI-congres 12 november

Het verhaal van de ChristenUnie en de kracht van de samenleving

Anderhalf jaar geleden ging het Wetenschappelijk Instituut de ambitieuze uitdaging aan om ‘het verhaal’ van de ChristenUnie te vangen in drie kernbegrippen: Dienstbaarheid, Vrijheid en Duurzaamheid. In de tussentijd is er veel gelezen, gesproken en geschreven en zijn de bundels Vrijheid (oktober 2010) en Duurzaamheid (mei 2011) al verschenen. En op 12 november wordt in Amersfoort de trilogie afgerond met het boek over Dienstbaarheid van ChristenUnie senator Roel Kuiper.

Samen met prof. dr. Jan Hoogland gaan we die ochtend spreken over het boek en over de vragen die het oproept: kan de samenleving dienstbaar zijn? En hoe kan de politiek daarin aanmoedigen?

Het Wetenschappelijk Instituut zal op die dag de gehele set van boeken aanbieden aan partijleider Arie Slob en Tweede Kamerlid Esmé Wiegman, aan partijvoorzitter Peter Blokhuis, de Eerste Kamerfractie en de ChristenUnie jongeren. We nodigen u van harte uit om op dit speciale moment erbij aanwezig te zijn en zich te mengen in het gesprek over 'het verhaal van de ChristenUnie'.

Programma

inloop 9.30

 10.00 tot 14.30 

 1.  Opening
 2.  Interview met Roel Kuiper over zijn nieuwe publicatie
 3.  Reactie van Prof. dr Jan Hoogland
 4.  Discussie
 5.  Aanbieding van de DVD-serie aan partijprominenten
 6.  Lezing van Arie Slob over 'de kracht van de samenleving'
 7.  Discussie met oa Arie Slob en Esmé Wiegman
 8.  Lunch

Locatie

Stadscafé De Observant in Amersfoort

Routebeschrijving

Kosten (inclusief lunch):

 • Donateurs: 10 euro
 • Niet-donateurs: 20 euro
 • Studenten: gratis

Aanmelden

Voor donateurs
Voor niet-donateurs.